מכון הלב, תל השומר

מכון הלב, תל השומר

חניון מכון הלב בתל השומר הוא אחד המורכבים שבוצעו בארץ בשל תנאי החניון והדרישות הטכניות. החניון, בהיקף של 6,000 מ"ר, הוא רב-קומתי וחשוף לשמש ישירה. תשתית החניון היא לוחות דרוכים (לוח"דים) - קורות בטון ארוכות המשולבת לרוב ברצפות. בעונת הגשמים החניון סבל מנזילות רבות לכל המפלסים התחתונים.

שנת פרוייקט: 2016לקוח: ביה"ח שיבא, תל השומר
חומרים על בסיס פוליאוריאה אלסטומרית סופרפלקס 441 טמגלס PE אפיקטלק PU - יסוד לפוליאוריאה

דרישות המערכת היו רבות ומורכבות, וכללו גמישות גבוה, עמידות בלחצים מכנים ושחיקה והגנה מפני החלקה ומפני קרינת UV. לצד זאת, התפרים ברצפת החניון הצריכו טיפול יסודי, ואלה טופלו בעזרת אלסטומר גמיש ויריעות קומביפלקס. מורכבות נוספת נבעה מתוך האילוץ לבצע את העבודה בחודשים יולי-אוגוסט. בחודשים אלה החום הרב בשעות היום והלחות הגבוהה בשעות הלילה אינם מאפשרים יישום איכותי. לכן, העבודה נעשתה בין שעות הלילה המאוחרות לשעות הבוקר המוקדמות בלבד.

מערכת הצבע הורכבה מיסוד – פוליפריים 450, התזת פוליאוריאה 2 מ”מ ועליה שכבת פוליארה 2 מ”מ משולבת בהתזת חול, שכבת פוליאורתן 500 מיקרון עם גרגירי קוורץ ושכבה עליונה בצבע פוליאוריתני עמיד UV.

שכבת הפוליאוראה הראשונה נועדה לשמש כממברנה ולספק את הגמישות למערכת כולה. השכבה השנייה – פוליאוראה עם התזה במקביל של חול ממכונה נפרדת – סיפקה חיזוק עם מימד נוסף של גמישות. יציקת הפוליאוריתן הגמיש (טמפלור PU) ועליה קוורץ סיפקה את ההגנה מפני החלקה.

מוצר הפוליאוראה היה יסוד פוליפריים 450, שכבת הצבע הפוליאוריתני היתה סופרפלקס 441 והצבע העליון -טמאגלס PE (צבע הגנה לUV)

כיום, חניון מכון הלב עומד בכל התקנים, נראה מצוין ושומר על איכותו בכל תנאי מזג האוויר.

תל השומר 4
מכון לב, תל השומר

לקבלת ייעוץ לפרויקט שלכם – פנו למומחים שלנו.